Cultuur

Op cultureel gebied zijn de steden Graz (100 km), Wenen (225 km) en Salzburg (170 km) zeer de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast is een bezoek aan het Benedictijner Stift Admont (25 km) met zijn wereldberoemde bibliotheek aanbevelenswaardig.

Benediktinerstift Admont

In Admont bevindt zich het oudste klooster van de Steiermark, Stift Admont. Hoogtepunt is de barokke bibliotheek en het nieuwe museum. Het klooster werd in 1074 door aartsbisschop Gebhard van Salzburg gesticht. De dagen van de Benedictijnse monniken in het klooster zijn vooral gevuld met bidden en het vervullen van verschillende taken op cultureel en sociaal vlak, middeleeuwse handschriften en vroege drukken, diverse kunstwerken daterend uit de middeleeuwen, maar ook hedendaagse kunst, een multimedia presentatie en een natuurhistorische verzameling.

Graz

Op zo’n 100 km van Hohentauern ligt Graz, de tweede stad van Oostenrijk en de hoofdstad van de deelstaat Steiermark, gelegen aan de Mur aan de voet van de Alpen. Graz is bekend om zijn historische binnenstad, de grootste middeleeuwse binnenstad in Midden-Europa. Bezienswaardigheden zijn o.a. de klokkentoren van Graz, Schloss Eggenberg en Kunsthaus Graz.

Nog iets niet duidelijk?
STEL HIER UW VRAAG

Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en vormt sinds 1922 een eigen deelstaat. De stad ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau op 225 km van Hohentauern. Wenen is het politieke en cultrurele centrum van Oostenrijk. Zeker een bezoek waard zijn Schloss Schönbrunn, het Hundertwasser Haus en de Stephansdom kathedraal.

Salzburg

Salzburg is de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat op 170 km van Hohentauern. De stad ligt aan de Salzach in de streek Flachgau nabij de grens met Duitsland. Salzburg is beroemd als de geboortestad van Mozart en organiseert ’s zomers de Salzburger Festspiele. Zeker een bezoek waard zijn Schloss Hellbrunn, het geboortehuis van Mozart en de Benedictijnerabdij St. Peter.

.