winteractiviteiten

In de winter verandert het gebied rond Hohentauern in een fenomenaal wit paradijs, ideaal voor skiën, snowboarden, langlaufen, schaatsen en winterwandelen.

 

(Tour)skiën & Snowboarden

Hohentauern beschikt over een eigen skigebied. De naam hiervan is niet erg origineel, namelijk Skigebied Hohentauern. Dit skigebied bestaat uit ongeveer vijftien kilometer aan geprepareerde skipistes. Hiervan is drie kilometer blauw, tien kilometer rood en twee kilometer zwart. Deze pistes reiken van een hoogte van 1275 meter tot maximaal 1800 meter. Het grootste deel van de skipistes is van een gemiddeld niveau. Dit maakt het gebied ideaal voor gezinnen met kinderen. Maar de variatie daagt ook de gevorderde skiër redelijk uit. Goede skilessen worden gegeven door de Fam. Moscher.


Langlaufen

Langlaufers hebben de beschikking over ongeveer dertien kilometer geprepareerde loipes. De loipes leiden door een fraaie bosrijke omgeving. Heeft u verder niet zoveel met skiën of langlaufen? Hohentauern leent zich ook ideaal voor een prachtige winterwandeling met geprepareerde paden (Winterwanderweg).


Schaatsen

Schaatsertjes kunnen hun ijzers onderbinden en zich uitleven op het kunstijsbaantje bij het Keltendorp. Voor liefhebbers van snelheid is er een verlichte rodelbaan van ongeveer vier kilometer.

Zomeractiviteiten

Met 200 zonnedagen per jaar en vele meren en mooi berggebied, leent Hohentauern zich uitstekend voor activiteiten als mountainbiken, (berg)wandelen, rotsklimmen, klettersteig, etc.