zomeractiviteiten

Vanuit Hohentauern en omgeving zijn er veel activiteiten mogelijk. Met 200 zonnedagen per jaar en vele meren en een mooi berggebied, leent Hohentauern zich uitstekend voor activiteiten als mountainbiken, (berg)wandelen, rotsklimmen, klettersteig… en meer.

Ook met kinderen

Het ”Naturerlebnispark Keltenberg” bij Hohentauern is voor kinderen aantrekkelijk. Het Pfahlbaudorf doet herinneren aan de Kelten, die hier eenmaal waren. Ook het “Waldpfad”, de “Wasserweg” en “Fels- und Höhlenwelt” zijn de moeite waard. Deze mogelijkheden bevinden zich op loopafstand van het chalet.

Zwemmen in de omgeving kan in openluchtbaden in Admont en Rottenmann. In Fohnsdorf is het prachtige Thermenbad.


(Berg)wandelen

Het beschermde natuurgebied heeft prachtige wandelingen, zoals de Barfußweg, een Wasserweg, een Felsenwandweg. Voor wie wat meer inspanning wenst zijn er de bergwandelingen. Rond Hohentauern is zo’n 200 km aan wandelroutes uitgezet, zowel voor de ervaren als minder doorgewinterde wandelaar. Het berglandschap is erg afwisselend, er zijn er meer dan 20 toppen van rond de 2000 m te beklimmen. Zeker niet te vergeten het wandelen naar de nabij gelegen Edelrautehúte en Holleralm.


Mountainbiken

Vanuit Hohentauern zijn een groot aantal mountainbike routes uitgezet, zoals bijvoorbeeld:

Meer mountainbike gebieden in Steiermark zijn hier te vinden.


Klettersteig & Rotsklimmen

Ook voor de fervente klimsportbeoefenaars zijn er mogelijkheden om te rotsklimmen en te klettersteigen. Onder begeleiding van “Profis vor Ort” kan men de klimsport beoefenen.

 

Abenteuerpark Gröbming

Op 68 km van Hohentauern ligt Abenteuerpark Gröbming, het grootste avonturen/klimpark van Oostenrijk. Er zijn maar liefst 200 klimstations verspreid over het klimpark. Op alle niveaus kan er worden geklommen.  Moeilijkheidsgraden variëren van violet, paars, groen, geel, blauw, rood tot zwart.

Meer informatie op de website van Abenteuerpark Gröbming


Golfsport

Ook de golfsport is goed vertegenwoordigd in de regio. Er zijn maar liefst vier golfbanen te vinden in de directe omgeving:


Auto- en motorsport

In de zomermaanden zijn er in Knittelfeld de formule 1 Grand Prix races op de Red Bull Ring. Meer informatie:

 

Nationalpark Gesäuse

Een aanrader is het Nationalpark Gesäuse op nog geen 30 km vanaf Hohentauern. Een goot aantal activiteiten kunnen hier worden beoefend zoals, wandelen, raften, kanoën en mountainbiken.

Meer informatie is te vinden op de website van Nationalpark Gesäuse.

Winteractiviteiten

In de winter zijn er tal van mogelijkheden je in Hohentauern en omgeving sportief uit te leven, zoals (tour)skiën, langlaufen, rodelen, sneeuwschoen wandelen, schaatsen etc.